A vízgazdálkodás szempontjából a drónnal történő permetezés számos előnnyel jár​

Kattints és olvasd el a részleteket is.

A drónok átlagosan 20%-al kevesebb mennyiségű növényvédelmi készítményt juttatnak az állományra, mindezt 80-90% -al kevesebb víz hozzáadásával. Teheti ezt azért, mert a rotorok álltal keltett vortex hatás, egyenletesen oszlatja szét az anyagot, ezért minimális mennyiségű vegyi anyaggal kell csak dolgozni, amely csökkenti a környezeti terhelést.

A drónok gyorsabban és hatékonyabban tudnak permetezni , mint a hagyományos traktoros permetező, így lehetővé teszik a gazdálkodók számára, hogy nagyobb területeket kezeljenek, rövid idő alatt.

Az újabb drónok, már RTK-alapú technológiával rendelkeznek, GNSS (Global Navigation Satellite System) rendszerrel, így nagyon pontossan, akár 1-3 cm-en belüli tűréshatáron lehet beállítani a permetezési paramétereket, beleértve a cseppméretet, sebességet, magasságot és adagolást.

A drónok lehetővé teszik a gazdálkodók számára, hogy rugalmasabbak legyenek a permetezési ütemtervükben és beosztásukban, mivel nem függenek a hagyományos időjárási feltételektől. (Felázott talaj)

A drónos permetezés, jelentős költségcsökkentést eredményezhet a folyékony készítmények, a munkaerő és az üzemanyag költségeinek csökkentése révén.

Mindezek az előnyök jelentősen javítják a vízgazdálkodást és a növénytermesztés hatékonyságát, miközben csökkentik a környezeti terhelésseljáró hatásokat, és javítják az agrárszektor fenntarthatóságát.

Scroll to Top