Hőkamerás drónok

Az épületenergetikában a drónok által készült thermál felvételek segítségével, észlelhetők az épület hőveszteségei, a hőhídak, azok az épületi részek, melyekben a hőszigetelés nem megfelelő, és ahol fokozottan csökken a hőmérséklet. A drón thermál felvételek segítségével, pontosan állapítható meg, milyen részeken szükséges a hőszigetelés javítása, illetve megmutatják a leginkább problémás területeket is az épületen belül, amelyeket javítani kell.

A napkollektor szektorban a drónok thermál képessége a napelemek hatékonyságát javítja. A dronos thermál felvételek segítségével, pontosan állapítható meg, melyek a legmelegebb és leginkább napfénynek kitett területek a napelemeknek, így nem csak a telepítést, de a korszerűsítést, javítást és karbantartást is hatékonyabbá tesz.

Az alábbiakban bemutatjuk a lehetőségeket, amelyeket a drónok ígérnek a mezőgazdaság, az építőipar és a hőkamerás vizsgálatok területén.

A mezőgazdasági permetezés sok hangsúlyt kapott az elmúlt évtizedben, és a drónok által kínált lehetőségek, még tovább növelik a hatékonyságot és a termény minőségét. Az egyik legérezhetöbb előny a növényvédőszer mennyiség, pontosabb adagolása, amely eredményezheti a környezet kimélöbb mezőgazdasági munkamódszereit, valamint a termények általános magasabb minőségét és terméshozamot. A mai drónok, akár nagypontosságú RTK rendszerrel is dolgozhatnak, ami lehetővé teszi a precíziós gazdálkodás támogatását, környezetbarátabb és az idő megtakarítását is biztosítják, amely segít a gazdáknak a tervezésben és az optimalizálásban. A drónos thermál kamerának köszönhetően, a mezőgazdasági területek pontos víz, vad és rágcsáló kár felmerésére vagyunk képesek, ahol pontosan megtudjuk határozni a kár mértékét és területi lefedettséget, amiről 2D vagy 3D anyagot is készíthetünk Ortophoto segítségével.

Az építkezési területeken a drónok szintén számos lehetőséget kínálnak a hatékonyabb tervezésre és az építésre. A drónok segítségével megszerezhetők 2D és 3D felmérések, amelyek jó alapot biztosítanak az építési tervezéshez és a megfelelő anyagok beszerzéséhez. Az építkezési területek jellemzően nagy és nehezen hozzáférhető helyek, de a drónok segítségével a munkások könnyen hozzáférhetnek minden részlethez. Folyamatos monitoringozással, RTK pontos képet tudunk adni a tervező csapatnak, hogy az építkezések valóban a pintos tervek szerint haladjanak. Ez rengeteg pénzt takarithat meg a befektetőnek, hiszen egy apró hibás változás is, sok millió Forintba kerülhet, ha nem veszik időben észre.

A hőkamerás vizsgálatok egyre gyakrabban fordulnak elő a napelem telepeken, de a hőmegfigyelés hasznos lehet más téren is, például az épületek karbantartásához és az energiafogyasztás optimalizálásához. A hőkamera drónok lehetővé teszik a meghibásodások azonosítását, amelyek tönkretehetik a napelemek hatékonyságát, vagy a házak energiafogyasztását.

Mindezek a szolgáltatások kombinálva könnyebben csökkentik az energiafogyasztást és az általános gazdasági hatékonyságot. A drónokkal végzett felmérések nagy pontossággal szolgáltatják a területek pontos képét és az épületek vagy mezőgazdasági területek gyors és környezetbarát vizsgálatát.

Keressen bátran, Mi biztos kézben tartjuk, területét!

Scroll to Top